Gradovi

PKS: Dan dobavljača je velika šansa za male kompanije

BEOGRAD – Više od 160 kompanija iz Srbije do sada je razgovaralo sa predstavnicima velikih stranih kompanija o mogućnostima uključivanja u njihovu dobavljačku mrežu u okviru manifestacije „Dan dobavljača“ koja je organizovana u Privrednoj komori Srbije (PKS). Kako su Tanjugu kazali u PKS, srpske firme koje su učestvovale u razgovorima sa predstavnicima velikih kompanija među kojima su Airbus, Sukhoi, Simens, Rosteh-avtovaz-Kamaz, Eberspaćer, kao i Cumtobel grupa, zadovoljne su rezultatima razgovora, posebno one koje su prošle predkvalifikaciju i ušle u narednu fazu postupka ocenjivanja dobavljača.

„Svi učesnici imali su mogućnost da u direktnom kontaktu dobiju sugestije šta je potrebno da u poslovanju unaprede, kako da proces proizvodnje pojačaju novim tehnologijama ili mašinskim parkom“, ističu u toj srpskoj asocijaciji privrednika.

Kako se navodi, PKS će nastojati da u narednom periodu pruži podršku domaćim privrednicima prilikom prevazilaženja problema integracije u internacionalne lance dobavljača.

Dodaju i da su najperspektivniji sektori metaloprerade, automobilske industrije, mašinogradnje, elektro industrije, kao i prerada plastike.

„Dani dobavljača velika su šansa za male i srednje kompanije iz Srbije da se sretnu sa svetski poznatim brendovima i razgovaraju o mogućnostima da se uključe u njihovu dobavljačku mrežu“, tvrde u PKS-u.

Iz PKS poručuju da je veliki potencijal za saradnju domaćih firmi sa inostranim, ne samo u pogledu uključivanja u dobavljački lanac, već i kroz prenos znanja i najsavremenijih tehnologija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh