• Hronika

  PKS osudila napad na kompaniju Sirogojno

  BEOGRAD/POŽEGA – Privredna komora Srbije najoštrije je dans osudila napad na preduzeće za preradu voća „Sirogojno kompani” u Rupeljevu kod Požege i pozvala od nadležne organe da što pre otkriju počinioce.

  Pre dva dana na kapiju „Sirogojno“ bčena je ručna bomba koja nije eksplodirala a istraga je u toku.

  RTS je nezvanično javio da je portir, u ranim jutarnjim satima, čuvši udarac u kapiju, reagovao brzo i bombu bacio u reku gde je tokom uviđaja i pronađena.

  „Bacanje eksplozivne naprave, koja nije eksplodirala, direktno je ugrozilo sigurnost i bezbednost radnika kompanije, ali i poslovanje jednog od najvećih i najznačajnijih izvoznika voća i povrća u Srbiji,“ upozorio je PKS u saopštenju.

  Privredna komora ističe da je u interesu javnosti i poslovne zajednice da se zaštite privrednici i njihove kompanije i da je brzo otkrivanje odgovornih jasan signal da takav postupak ne može da prođe bez oštre sankcije.

  Rade Ljubojević, vlasnik kompanije „Sirogojno kompani” istaknuti je privrednik proglašavan za „Preduzetnika godine”, koji zapošljava 160 radnika, konstantno razvija i unapređuje tehnološke i ljudske resurse, kako kompanije na čijem je čelu tako i poslovnog okruženja u Srbiji, navodi se u saopštenju.

  Ljubojević je bio i predsednik Svetskog udruženja proizvođača i prerađivača maline.

  Pored velikog doprinosa privrednom razvoju regiona, kompanija Sirogojno inicirala je i podržala brojna kulturna dešavanja, ali i doprinela realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, podseća PKS.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com