Gradovi

PKS: Privreda pomaže poplavljenim područjima

BEOGRAD – Privreda Srbije pokazala je veliku solidarnost prema ugroženima od poplava i kompanije već prikupljaju donacije i pomoć za područja koja su proteklih dana pogođena ovom elementarnom nepogodom, rekao je Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije i šef Kriznog štaba PKS.

„Privredna komora Srbije pridružila se aktivnostima privrede, naš Krizni štab za otklanjanje posledica poplava u stalnom je zasedanju i sve komorske kapacitete stavili smo na raspolaganje kompanijama“, objasnio je potpredsednik Miletić, saopštila je PKS.

U PKS je otvoren i poseban mejl: kriznistab@pks.rs, na kojem se prikupljaju izveštaji sa terena, ostale informacije i predlozi važni za otklanjanje posledica elementarne nepogode.

Zadatak PKS je da, kao i u vreme majskih poplava 2014, pomogne ugroženim kompanijama u proceni štete i otklanjanju posledica poplava, navodi se u saopštenju.

PKS je 9. marta, nakon što je Vlada Srbije, proglasila stanje elementarne nepogode aktivirala Krizni štab za otklanjanje posledica poplava.

Kako se podseća, Vlada Srbije je na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, 10. marta, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Srbije, kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanje posledica poplava.

Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh