• Gradovi

  PKS sa još šest komora u projektu Horizon 2020

  Gračanac o seminarima

  BEOGRAD – Privredna komora Srbije će sa komorama iz još šest zemalja moći da učestvuju u projektu Horizon 2020 ukupne vrednosti 80 milijardi evra, čiji je cilj jačanje preduzetništva, posebno sektora malih i srednjih preduzeća.

  Kako je rekao rukovodilac Centra za mala i srednja privredna društva PKS Aleksandar Gračanac, PKS je od strane Evropske komore izabrana da pored još šest evropskih privrednih komora, kao podugovarač realizuje seminare, krajem 2015. i u 2016. godini.

  Cilj je pripremanje i lakši pristup sektora malih i srednjih preduzeća, inovativnim investiranjima,u oblastima za koje će biti namenjeni program za apliciranje u narednim godinama, rekao je on.

  Očekuje se da će najmanje 50 kompanija iz šest zemalja, primiti sredstva u ukupnom iznosu od najmanje 25 miliona evra, rečeno je na radionici „Unapređenje investicija- Horizon 2020: novi alati i instrumenti za MSPD“, u PKS.

  Najpre će se, kako je kazao Gračanac, početi sa seminarima i edukacijama, a onda će biti razmotreni svi aspekti ovog projekta.

  Gračanac je kazao da će se razmotriti alati i instrumenti dodele sredstava iz Projekta Horizon 2020, kao i da će se videti koje će oblasti biti u fokusu tog projekta.

  Seminari će obuhvatiti prezentacije za investicionu spremnost, a biće u formi interaktivne komunikacije predavača I predstavnika MSPP sektora.

  Osim PKS, u projektu će moći da učestvuju komore iz Holandije, Letonije, Grčke, Španije…

  Jovana Stanojević iz Centra za evropske integracije PKS kazala je da je važno da se predstavnici PKS pripreme za nove programe i instrumente, a da MSP mogu direktno da učestvuju u programima.

  Cilj je, kako je kazala, da se podrže kompanije koje žele da jačaju konkurentnost, ali i podstiču inovativne ideje .

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com