Gradovi

PKS: U ponedeljak u Nišu Poslovni forum Srbija – Mađarska

NIŠ – U Nišu će u ponedeljak, 21. novembra biti održan Poslovni forum Srbija – Mađarska, na kome će se obratiti premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Premijer Vučić biće domaćin predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu tokom njegove dvodnevne zvanične posete Srbiji 20. i 21. novembra, u Nišu.

Poslovni forum Srbija – Mađarska okupiće oko 170 kompanija dve zemlje, a organizuju ga Privredna komora Srbije i Nacionalna trgovinska kuća Mađarske.

Učesnicima foruma obratiće se i predsednik PKS Marko Čadež i direktorka Nacionalne trgovinske kuće Mađarske Žanet Duščaj – Ola (Zsanett Ducsai-Oláh).

Sektori koji će biti zastupljeni su poljoprivreda, prehrambena industrija, IKT, farmacija, hemijska industrija, građevina, energetika, zaštita životne sredine i obnovljivi izvori energije, mašinstvo, tekstil, sektor proizvodnje nameštaja.

PKS navodi da odnosi Srbije i Mađarske napreduju, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, dok Mađarska pruža aktivnu podršku evrointegracijama Srbije. Potvrda ovoga je, dodaje se, i činjenica da se po treći put sastaju vlade dve zemlje, kao i da se tom prilikom organizuje Poslovni forum.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh