• Gradovi

  PKS usvojio odluke za bolje zastupanje interesa kompanija

  BEOGRAD – Upravni odbor Privredne komore Srbije (PKS) usvojio je danas odluke koje će omogućiti da Komora još bolje zastupa interes kompanija u zemlji i inostranstvu i postane efikasniji servis privrede.

  Nova organizacija, prema rečima predsednika Komore Marka Čadeža, obezbeđuje kvalitetniju uslugu privrednicima i bolju operativnu podršku kompanijama.

  „Da bismo identifikovali sektore sa razvojnim potencijalom, u kojima možemo unaprediti izvoz, važno je utvrditi gde su nam ograničenja, a gde potencijal“, rekao je Čadež.

  On je dodao da uz prepoznavanje tih mogućnosti, Komora paralelno razvija alate koji su važan servis za unapređenje performansi privrede, i takođe je podsetio da su u prethodnom periodu organizovani dani dobavljača, na kojima su predstavnici domaćih firmi imali priliku da velikim kompanijama predstave proizvodne mogućnosti i postanu deo dobavljačkih lanaca.

  Članovima Upravnog odbora PKS-a predstavljeni su i rezultati studije „Indeks razvojnog potencijala razmenljivih sektora srpske privrede“, koji su pokazali da poseban potencijal imaju sektori agrobiznisa, drvne industrije, energetike, građevinarstva, mašinske, hemijske industrije, metalsko prerađivackog sektora, tekstilne industrije i transportnih sredstava.

  Studijom je, kako se navodi u saopštenju PKS-a, obuhvaćeno 80.000 firmi u 114 sektora, oko 1000 proizvoda, 110 inostranih tržišta u periodu od 2009. do 2014. godine.

  Inovativna metodologija studije, koja uključuje oko stotinu indikatora, prezentovana je na primeru analize sektora prerade i konzervisanja voća i povrća.

  Upravni odbor PKS-a je, takođe, usvojio interna dokumenta, među kojima su novi poslovnik o radu tog tela, odluke o organizovanju članova PKS-a u granska udruženja, obrazovanju centara u PKS i Saveta za društveno odgovorno poslovanje, kao i odluke koje se odnose na organizacionu reformu komorskog sistema.

  Foto screenshot- google.com

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com