• BG

  Plakati protiv NUNS-a na ulazu u Dom novinara

   

   

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas ulaz u zgradu Doma novinara u Beogradu, u kojem se nalaze sedišta dva novinarska udruženja, oblepljen plakatima na kojima je NUNS predstavljen kao „udruženje neprijatelja Srbije“.

  U saopšenju NUNS je naveo da je ulaz oblepljen plakatima izmedju subote i nedelje, a da su kolege iz Udruženja novinara Srbije u nedelju ujutro slučaj prijavile policiji koja je odmah izvršila uvidjaj.

  NUNS je obavestio Tužilaštvo od koga očekuje, kako se navodi, da preduzme sve mere kako bi se otkrili organizatori i izvršioci.

  „Reč je o profesionalno organizovanoj kampanji jer je ‘presuda’ našem udruženju štampana u boji, na kvalitetnom papiru, i verovatno u većem tiražu, kako bi se sramni leci distribuirali i na drugim javnim mestima“, naveo je NUNS.

  Udruženje je ponovilo zahtev najvišim predstavnicima vlasti na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da javno i nedvosmisleno osude tu i druge učestale pretnje novinarima i novinarskim organizacijama.

  NUNS će i o ovom slučaju obavestiti medjunarodne novinarske i medijske organizacije, piše u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com