Gradovi

Plakete i zahvalnice Južno-bačkog okruga za humanitarni rad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovaće svečanoj dodeli plaketa i zahvalnica Južnobačkog upravnog okruga institucijama, privrednim društvima i pojedincima, koji su 2015. pomogli da se uspešno realizuje više humanitarnih akcija.

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanoj dodeli plaketa i zahvalnica Južnobačkog upravnog okruga institucijama, privrednim društvima i pojedincima koji su pomogli da se uspešno realizuje više humanitarnih akcija tokom 2015. godine.

Dodeljene su 33 zahvalnice, a pored toga uručene su i plakete Opštini Bečej, Institutu NS seme, Acord Software doo Novi Sad, Javno komunalnom preduzeću „Gradsko zelenilo“ i bračnom paru Harison.

Vučević, koji je i sam prošle godine dobio ovu plaketu, je tom prilikom rekao da je istinska privilegija biti gradonačelnik grada u kojem posluju javna i privatna društveno-odgovorna preduzeća, kao i humani pojedinci koji su, svi zajedno, kako je istakao, pokazali da i u doba izraženog egoizma i favorizovanog egocentrizma, imaju veliko srce i dušu i da razumeju probleme drugih ljudi.

„Hvala svim pojedincima i organizacijama koji čine da iz godine u godinu imamo sve veći broj onih koji primaju ova priznanja za humanost, jer to znači da se povećava svest o solidarnosti“, rekao je Vučević.

On je posebno pohvalio angažman na polju humanosti organizatora navedene akcije, načelnika Južnobačkog upravnog okruga Zorana Miloševića.

Humanitarna pomoć koja je u protekloj godini distribuirana preko Južnobačkog upravnog okruga sastojala se iz 1.500 paketa školskog pribora, 35 tona koncentrata, 15 tona brašna, 25 tona semene pšenice, 25 tona đubriva, dve tone semenskog kukuruza, tri tone povrća i 17,5 tona odeće i sredstava za higijenu.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Zoran Milošević je rekao da se dodela priznanja za humanost organizuje po treći put, kako bi se izrazila posebna zahvalnost svim dobrotvorima koji su u protekloj godini pružili ruku solidarnosti i humanizma onima kojima je to najpotrebnije.

„Naše adrese su bile Kosovo i Metohija, povratnici u Hrvatskoj, ali i ljudi koji su socijalno ugroženi na području Južnobačkog upravnog okruga, kao i mnogi drugi. Hvala privrednicima, pojedincima, predstavnicima opština i gradova koji su zaista bili nesebični i pokazali solidarnost kada je ona najpotrebnija“, rekao je Milošević.

Foto Tanjug, J. Pap

Preview

SVECANOST

Slide

ZORAN MILOSEVIC

Slide

DOBITNICI

Slide

ZORAN MILOSEVIC

Slide

MILOS VUCEVIC

Slide

SVECANOST

Slide

IVAN BOSNJAK

SVECANOST

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh