• Gradovi

  Plandištu oprema za Dom zdravlja, a Beloj Crkvi dečije igralište

  20170720_180505_1280x720Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ donela Plandištu opremu za Dom zdravlja, a Beloj Crkvi dečije igralište

  Beograd, 21. jul 2017. – Opštinama Plandište i Bela Crkva svečano su uručeni čekovi od 20.000 evra kao nagrada za njihove građane koji su dali značajan doprinos suzbijanju sive ekonomije i slanjem fiskalnih računa i slipova obezbedili svojim lokalnim samoupravama plasman među prvih pet u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

  Stanovnici Plandišta na glasanju realizovanom tokom juna odlučili su da novac bude uložen u nabavku ultrazvučnog aparata i bebi vage za lokalni Dom zdravlja dok su meštani Bele Crkve glasali da sredstva koje je obezbedila Vlada Srbije budu opredeljena za izgradnju dečijeg igrališta u Gradskom parku. Naredne nedelje (26. juna) nagradne čekove će dobiti i građani Bele Palanke i Dimitrovgrada, a nakon njih i opštine Golubac.

  – U toku je Godina borbe protiv sive ekonomije i ta borba je prioritet Vlade Srbije, a glavni cilj je da ozdravimo naš ekonomski sistem. Pohvalio bih model realizacije nagrada koji uključuje sve građane i daje im priliku da izaberu infrastrukturne projekte, a na primeru Plandišta i Bele Crkve videli smo da odlično prepoznaju šta su prioriteti u finansiranju lokalne samouprave –  izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

  U obe lokalne samouprave danas su otvorene i WiFi zone besplatnog interneta koje je donirala i postavila kompanija Telekom Srbija u 12 prvoplasiranih opština u nagradnoj igri „Uzmi ra čun i pobedi“. WiFi drvo modernog dizajna, proizvedeno u saradnji Telekoma i domaćih partnera, emituje signal brzine 1 Mb/s u krugu od 150 metara i može da opsluži do 300 korisnika. Opremljeno je ulazima za punjenje telefona i LED osvetljenjem i biće ukras ovih opština.

  – Građani Srbije na primeru Plandišta, Bele Crkve i drugih nagrađenih opština mogu da vide kako plaćanje poreza može da ima efekat na unapređenje kvaliteta života na lokalu. Zbog sive ekonomije državni budžet godišnje gubi i do tri milijarde evra, a za toliki novac svaka opština u Srbiji mogla bi da dobije jedan novi dom zdravlja, mogli bismo da da obnovimo i opremimo sve postojeće opšte i specijalne bolnice, nabavimo 200 kola hitne pomoći, 1.000 inkubatora ili 200 digitalnih mamografa i da nam ostane još novca – rekla je menadžer u NALED-u Višnja Račić.

  Predsednik opštine Plandište Jovan Repac istakao je da će oprema za Dom zdravlja i WiFi drvo puno značiti građanima jedne male opštine i podatak da su poslali 24 računa po glavi stanovnika pokazuje da su prepoznali koliko je važno uzimanje računa pri svakoj kupovini.

  Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević naglasio je da je suzbijanje sive ekonomije važno zbog kvaliteta svih usluga koje se finansiraju iz budžeta poput prosvete, zdravstva i policije, a da  Belocrkvani ostvarili dodatni benefit od nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ s obzirom na to da su Gradski park obogatili WiFi zonom besplatnog interneta i dečijim igralištem.

  LJ.P.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com