Gradovi

Planiran povratak još 16 porodica na Kosovo

PRIŠTINA – U Prizren, Đakovica i Severnu Mitrovicu planirano je da se vrati još 16 porodica sa ukupno 90 članova, a ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kaže da će se i dalje stvarati uslovi za povratak na Kosovo, te da to pitanje treba rešiti što pre.

Kako je saopštilo Ministarstvo za zajednice i povratak, danas je u tom ministarstvu održan sastanak radne grupe projekta „Jačanje mogućnosti za postizanje trajnih rešenja za raseljene“, tokom kojeg je odobren je povratak 16 porodica u ta mesta.

Ministar Dalibor Jevtić, koji je i predsedavao radnom grupom, tokom sastanka je rekao da će se kako u ovoj tako i u narednoj godini nastaviti sa obezbeđivanjem svih neophodnih preduslova kako bi proces povratka na Kosovu tekao nesmetno, naglasivši da pitanje povratka treba rešiti u što kraćem roku.

Ministar je zahvalio međunarodnim partenirima koji pomažu ovaj proces – Ambasadi Velike Britanije, Danskom savetu za izbeglice, UNHCR-u i svima koji u procesu učestvuju, kao i nevladinim organizacijama za doprinos koji daju kada je reč o povratku.

Tokom sastanka je takođe rečeno da Ministartvo za zajednice i povratak uprkos trenutnoj političkoj situaciji nastavlja da realizuje započete projekte, te da će u narednom periodu nastojati da obezbedi neophodna sredstva za nove projekte koji bi podstakli porces povratka u svim sredinama na Kosovu.

Današnji sastanak organizovao je Danski savet za izbeglice u saradnji sa Ministarstvom za zajednice i povratak.

Foto Tanjug/ S.Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh