• Zabava

  Plotunima iz 100 pušaka počela lovna sezona u Zapadnoj Srbiji

   

  Slide

  Plotunima iz 100 pušaka počela lovna sezona u Z.Srbiji

   

  Plotunima iz sto lovačkih pušaka, lovna sezona u Zapadnoj Srbiji i zvanično je počela, a procenjuje se da je to područje jedno od najbogatijih sa visokom divljači.

  LUČANI – Plotunima iz sto lovačkih pušaka, lovna sezona u Zapadnoj Srbiji i zvanično je počela, a procenjuje se da je to područje jedno od najbogatijih sa visokom divljači.

  Lovci iz Srbije i inostranstva u narednih mesec dana pokušaće da ustrele divlje svinje, srne i srndaće, zečeve, fazane, jarebice i to na površini od oko 45.000 hektara, koliko se lovište prostire.

  Takođe, u dragačevkom selu Gornji Dubac otvkrivena je i bista bivšem predsedniku Lovačkog udruženja „Dragačevo“, Milenku Rudincu.

  Bistu su otkrili predsednik Skupštine Lovačkog saveza Srbije Uroš Đoković i predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije Tomica Radosavljević.

  Rudinac je bio pionir savremenog lovišta, zalagao se za razvoj i unapređenje Lovačkog Saveza Srbije posebno lovstva u Srbiji i okupio više od 600 lovaca u šest udruženja, gazdovao lovištem čija je površina obuhvatala više od 40.000 hektara i izgradio preko stotinu lovnih objekata, lovačkih domova, lovnih čeka, hranilišta za divljač.

  Prema mišljenju mnogih, bio je jedan od najboljih lovnih radnika u Srbiji.

  „Tek ovih dana, kada obeležavamo 120 godina postojanja i rada Lovačkog Saveza Srbije vidimo koliko nam nedostaje Milenko Rudinac koji se zalagao za razvoj i unapređenje Lovačkog Saveza Srbije čiji je bio i tribun. Ostaje nam samo da pokušavamo da i dalje unapredimo lovstvo onako kako ga je on zamišljao“, rekao je Đoković.

  Okrivanju biste Milenku Rudincu, prisustvovali su i članovi Lovačkog udruženja „Dragačevo“, načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović i drugi.

  Foto Tanjug/ J.Pap, ilustracija

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com