• Gradovi

  Pobednici foto konkursa dobili vredne nagrade

  Radulović: Fokusiranje na mlade glavni zadatak

  BEOGRAD – Na svečanosti u Starom dvoru danas je nagrađeno 12 pobednika foto konkursa „Zgrade Beograda mojim očima“, a prvo troje najbolje plasiranih su na poklon dobili laptop, fotoaparat, knjigu „Beogradske priče“ i tromesečnu školu fotorafije.

  Preostalih devetoro su na poklon dobili interaktivnu mapu Beograda, društvenu igru i pomenute „Beogradske priče“ Ive Andrića.

  Konkurs je raspisalo „Gradsko stambeno“, a cilj je bio da učenici petog i šestog ražreda beogradskih osnovnih škola fotografijom predstave Beograd, onako kako ga oni vide.

  Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović je pozdravila prisutne i čestitala osnovcima na „prelepim fotografijama“.

  „Ovakvi konkursi su jako bitni jer je jedan od zadataka Grada Beograda fokusiranje na mlade i na decu“, istakla je ona i dodala da je konkurs pokazao koliko deca Beograda vole svoj grad.

  Radulović je pozvala svu decu Beograda da i u narednim godinama učestvuju u takvim i sličnim projektima i da na taj način pokažu koliko su ponosni na svoj grad.

  Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je takođe čestitao nagrađenima, ali i svim ostalim učesnicima konkursa.

  „Važno je da ste mladi, da verujete u sebe, da se borite i da radite na sebi. Čak i ako nekad ne dobijete nagradu i niste prvi među nagrađenima ne znači da niste dovoljno dobri, već da treba da nastavite da radite“, poručio im je Petronijević.

  Direktor „Gradskog stambenog“ Nikola Kovačević je rekao da to preduzeće već sedmu godinu organizuje pomenuti foto konkurs.

  Radovi 12 nagrađenih učesnika biće objavljeni na kalendaru tog preduzeća za 2016. godinu, dodao je Kovačević.

  Kako je rečeno, najviše radova na konkurs poslali su učenici osnovne škole „Franc Prešern“ u čije je ime nagradu, monografiju „Moj Beograd“, primila nastavnica te škole Ljiljana Blagojević.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com