Gradovi

Pobjeda: Sledi raskid koalicije sa SDP

PODGORICA – Odluka Predsedništva vladajuće Demokratske partije socijalista da formalno predloži Glavnom odboru raskid koalicije sa Socijaldemokratskom partijom ubrzaće proces prekompozicije i raščišćavanja političke scene na lokalnom nivou, piše podgorička Pobjeda.

Prema saznanjima ovog podgoričkog dnevnika, u narednom periodu realno je očekivati smenu kadrova SDP-a sa funkcija u lokalnim upravama Pljevalja, Bijelog Polja i Nikšića, ali i Podgorice gde su DPS i Brajovićeve Socijaldemokrate već potpisale koalicioni sporazum, ali su pojedini funkcioneri SDP-a i dalje na funkcijama.

Posle Krivokapićevog glasanja protiv vlade Mila Đukanovića i nastavka otvorenih napada lidera SDP-a, ne samo na DPS, već i na dosadašnje rezultate koalicione vlasti, Đukanović je rešio da održi obećanje dato još početkom februara: nakon definitivnog razlaza sa SDP u Skupštini Crne Gore, počinje obračun na lokalnom nivou.

Izvori Pobjede navode da je zbog zaoštravanja odnosa na relaciji Bošnjačka stranka – Ranko Krivokapić moguć i raskid saveza te dve stranke u Plavu i Rožajama, gde te dve partije drže vlast bez učešća DPS-a.

„Zbog stavova Ranka Krivokapića prema manjinskim strankama, u prvom redu Bošnjačke stranke, sasvim je realno očekivati razlaz te dve stranke i na lokalnom nivou“, rekao je izvor Pobjede, podsećajući da su poslanici BS-a potpisali inicijativu za smenu Krivokapića.

Drugi izvor tog lista je kazao da je realno nakon smene Ranka Krivokapića ubrzo očekivati smene i razrešenja kadrova SDP-a u državnoj upravi i upravnim odborima javnih preduzeća, ali samo pod uslovom da nisu izabrani putem javnog konkursa jer bi se u tom slučaju kršio zakon.

„Najmanje što očekujemo da predstavnici SDP-a koji su izabrani putem javnog konkursa podnesu ostavke jer je njihova partija i formalno izašla iz vlasti“, zaključio je izvor iz vladajuće koalicije.

Foto Tanjug / video, skrinšot

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh