Novosti online

Почасних десет плотуна поводом Дана државности

Поводом обележавања Дана државности Србије, Гарда Војске Србије извршила је почасну артиљеријску паљбу са 10 плотуна из шест артиљеријских оруђа. Почасни плотуни испаљени су са Савске терасе Калемегдана у 16 часова.

Сутра ће, у оквиру обележавања Дана државности, као подсећања на Сретење 1804, када је подигнута српска револуција и почело ослобађање од Турске, и на исти датум 1835. године, кад је донет први модерни устав Србије, бити одржано низ свечаности.

Председник Србије Томислав Николић положиће венце на Споменик Незнаног јунака на Авали, доделити одликовања појединцима, институцијама, припадницима Министарства одбране и Војске Србије и организовати свечани пријем у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић присуствоваће данас Свечаној академији у Крагујевцу, која се поводом Сретења – Дана државности одржава под називом „И Универзитет… и књига…” Академија ће бити одржана у Старој скупштини, с почетком у 13 сати, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh