Politika

Počast srpskim herojima Mišiću, Bojoviću i Šturmu

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas lovorove vence na njihove grobove.

Mladenović je kazao da se Beograđani sa ponosom sećaju slavnih velikana.

„Njihova žrtva, junaštvo i patriotizam upisani su zlatnim slovima u veliku, ali i tešku istoriju Srbije. Oni su najsvetlji primer velike hrabrosti i patriotizma i paradigma svim generacijama kako se treba odnositi prema svojoj zemlji i svom gradu“, kazao je Mladenović, a prenosi Beoinfo.

Mladenović je kazao da se mora negovati sećanje na njih, kako bismo očuvali tradiciju i kako bismo vaspitanjem mladih u duhu hrabrosti i požrtvovanosti nastavili da se borimo za jedinstvo srpskog naroda.

„Iz poštovanja prema onima koji su sebe dali Beogradu i Srbiji, naš grad će nastaviti da čuva sećanje na srpske velikane u ratovima koji su bili nemilosrdni i po broju žrtava i po posledicama. Njihova ljubav prema otadžbini bila je ogromna i nesebična, te zbog toga nikada neće biti zaboravljeni“, dodao je Mladenović.

Vence su na grobove heroja Prvog svetskog rata položili i pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milan Popović, delegacija Vojske Srbije koju je predvodio zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Jovica Draganić, kao i delegacija Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine, Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine i druga patriotska udruženja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh