• Novosti online

  Počela legalna prodaja marihuane u Kanadi

  U Kanadi je jutros počela zakonita prodaja marihuane, čime je ta zemlja postala najveće legalno tržište te psihoaktivne supstance.

  Nekoliko sati pre otvaranja brojnih prodavnica te biljke u najistočnijoj kanadskoj pokrajini Njufaundlend i Labrador, jedan savezni zvaničnik rekao je za Asošiejted pres da će Kanada pomilovati sve koji su prema starom zakonu osudjeni zbog posedovanja do 30 grama marihuane.

  Zvanična objava pomilovanja uslediće u toku dana, navodi AP.

  Korišćenje marihuane u medicinske svrhe legalno je u Kanadi od 2001. godine, a vlada premijera Džastina Trudoa dve godine je radila na legalizaciji njene upotrebe i u rekreativne svrhe.

  Vlada je težila da prilagodi zakone promenjenom odnosu društva prema marihuani i da zameni crno tržište regulisanim sistemom.

  Prva zemlja koja je legalizovala marihuanu je Urugvaj.

  Očekuje se da će širom Kanade, zemlje s 37 miliona stanovnika, biti najmanje 111 prodavnica marihuane.

  Kanadjani tu supstancu mogu da naruče i putem sajtova i da je dobiju poštom na kućnu adresu.

  Kupovina marihuane nije dozvoljena licima mladjim od 19 godina, dok su pokrajine Alberta i Kvebek postavile tu granicu na 18 godina.

  U Ontariju, uključujući grad Toronto, prodavnice marihuane neće biti otvorene pre proleća, pošto vlasti te pokrajine s najvećim brojem stanovnika tek treba da usvoje izmene propisa.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com