Gradovi

Počelo glasanje, deo opozicije napustio salu

BEOGRAD – U Skupstini Srbije počelo je glasanje o nekoliko zakonskih predloga, a deo opozicije je napustio sednicu jer im predsednica parlamenta Maja Gojković nije omogućila da postavljaju pitanja.

Sednicu su napustili poslanici Dveri, Dosta je bilo, Srpske radikalne stranke, a lider Dveri Boško Obradović i ĐB Saša Radulović su najavili konferenciju za novinare.

Gojković je poslanicima na sednici poručila da neće dozvoliti da rade ono što su radili na Odboru za evropske integracije, na kome su radikali i poslanici Dveri danas ometali sednicu i nisu dozvolili šefu Delegacije EU Majklu Devenportu da predstavi Izveštaj EK o napretku Srbije.

„Ako treba, vodiću svaki Odbor, ali će parlament raditi“, poručila je Gojković

Ona je u jednom trenutku zaustavila glasanje, kako bi se uspostavio red u sali, a poslanicima koji su je napustili poručila da „zatvore vrata kad izađu“.

U toku je glasanje o izmenama Zakona o plovidbi i lukama u unutrašnjim vodama, više finansijskih sporazuma, među kojima je i Sporazum o osnivanju Fonda za Zapadni Balkan, kao i o učešću pripadnika VS u mirovnim operacijama.

Foto tanjug/ O. Toskić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh