• Gradovi

  Obeležavanje 73 godina od oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević primili su danas povodom obeležavanja 73. godišnjice od oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu predstavnike Saveza udruženja narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) Beograda.

  Nakon prijema u Skupštini grada, Mali je novinarima kazao da mu je velika čast što je primio velikane i veterane Drugog svetskog rata koji su se borili za slobodu Beograda.

  „Oni su učestvovali u Drugom svetskom ratu na strani pobednika, na strani Srbije“, kazao je beogradski gradonačelnik.

  On je rekao da je prijemom predstavnika SUBNOR-a Beograda počelo obeležavanje dana oslobodjenja Beograda i podsetio da će sutra tim povodom biti organizovana Vojna parada u Batajnici kao i svečana akademija.

  „Ostaje nam da gradimo tunele, mostove, da otvaramo nove fabrike i nova radna mesta kako bi naši mladi imali budućnost u Beogradu. To je naša borba da Beograd bude ekonomski jak“, kazao je Mali.

  Kako je najavljeno, današnji program obeležavanja oslobodjenja Beograda nastaviće se memorijalnim maršem pod nazivom „Korakom slobode“ tokom kojeg će učesnici prošetati od Terazija do Kalemegdana.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com