Novosti online

Почело уређење пешачке зоне у центру града

Градски менаџер Горан Весић и члан Градског већа Драгомир Петронојевић обишли су радове које изводи „Београд пут” у Улици цара Лазара у центру Београда, саопштено је из „Беоинфа”.

– Данас је почело асфалтирање дела Улице цара Лазара, између Вука Караџића и Ускочке чиме је почео завршни део радова на претварању овог дела града у пешачку зону. Асфалтирање је подлога за постављање гранитних плоча која почиње у петак и трајаће до краја марта када ће нови део пешачке зоне моћи да се користи од стране грађана – прецизирао је Весић.

Он је навео да је завршетак послова на уређењу Цара Лазара само први део посла на уређењу пешачке зоне у центру Београда.

– Током ове године почињемо уређење пешачке зоне на Обилићевом венцу, у делу од Змај Јовине до гараже, као и у Змај Јовиној од Чика Љубине до Васине. Истовремено, почиње надоградња гараже на Обилићевом венцу којом ћемо добити више од 200 нових паркинг места, а улаз у гаражу ће бити само из Улице маршала Бријузова – најавио је градски менаџер.

Он је додао да ове године почиње и уређење Косанчићевог венца који, такође постаје пешачка зона, као и уређење Теразијске терасе и Трга Републике.

– У наредне четири године најужи центар града, између Зеленог венца и Улице браће Југовић, са једне стране и простор између Париске и Трга Републике, са друге стране постаће пешачка зона. Тако ће центар Београда добити своју пешачку зону по угледу на највеће европске метрополе – указао је Весић.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић је истакао да ће претварање центра Београда у пешачку зону оживети овај део града и вратити назад и привреднике и туристе.

– Док су тајкуни утицали на планове развоја града у протеклој деценији, неко је донео одлуку да се тржни центри граде у ширем центру града уместо на периферији као што је то обичај свуда у свету. Тако су из центра Београда отишле најбоље радње и овај део града је престао да буде атрактиван. То можете да видите по томе колико је данас празних локала у најужем центру града. Претварањем у пешачку зону овај део града ће постати поново атрактиван за трговце. Следећи посао је да уредимо фасаде заједно са грађанима, али и сами ако су у питању културно историјски споменици. Већ ове године, захваљујући помоћи премијера Вучића и Владе Србије урадићемо 40 фасада на Косанчићевом венцу – најавио је Петронијевић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh