Gradovi

Počeo Kopaonik biznis forum

Počeo Kopaonik biznis forum

KOPAONIK – Kopaonik biznis forum, 23. po redu, počeo je danas sa rekordnih 850 učesnika i trajaće do 10. marta, a predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović je na otvaranju pozvao kompanije da donacijama pomognu ugrožene od poplava u Srbiji.

„Pozivam vas da svojim donacijama pomognete u saniranju svih šteta, a Savez ekonomista Srbije i Kopaonik biznis forum će se svojom donacijom, takođe, pridružiti“, rekao je Vlahović.

Kopaonik biznis forum je počeo intoniranjem himne u prisustvu premijer Aleksandra Vučić, koji govori na prvoj plenarnoj sesiji.

Vlahović je rekao da su strane investicije u Srbiju u 2015. bile na rekordnom nivou u poslednje tri godine i da su iznosila 1,75 milijardi evra.

On je pohvalio vladu na hrabrim reformskim merama koje je preduzela u prethodnom periodu, a koje su dovele do smanjivanja fiskalnog deficita, sređivanju javnih finansija i štednje, kao i privrednog rasta.

„U godinama dobre konjukture, cilj da investicije dostignu 21 odsto bruto domaćeg proizvoda je dostižan, a jedne godine su bile čak 30 odsto“, rekao je Vlahović.

On je kazao da bi trebalo restrukturirati javna preduzeća i od njih privatizovati odnosno naći partnera svuda gde je to moguće.

Skup organizuju Savez ekonomista, Udruženje korporativnih direktora u partnerstvu sa kompanijom Master kard, a pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji učestvuje na prvoj plenarnoj sednici “Ekonomske posledice nove realnosti – problemi uzroci i posledice”.

Forum je okupio predstavnike vlade, domaće i strane privrednike, diplomate, ekonomske analitičare, teoretičare i eksperte.

Učesnici foruma pokušaće da kroz argumentovanu, konstruktivnu raspravu sagledaju i analiziraju ključne reformske izazove iz različitih uglova.

Tema ovogodišnjeg foruma koji se održava u Kongresnom centru na Kopaoniku je „Dostizanje i konvergencija sa vodećim trendovima: kako sanirati glavne pukotine u sistemu“, a tokom tri dana biće održano 20 panela, tri plenarne sesije i pet specijalnih prezentacija.

Programski odbor Foruma predvideo je raspravu u okviru tri oblasti- 8. marta – Ekonomske posledice nove realnosti: problem, uzroci i rešenja, 9. marta – Ažuriranje reformske agende: reforma države i restruktuiranje javnog sektora i poslednjeg, trećeg dana – Naredni koraci u sprovođenju reformi.

Za praćenje Kopaonik biznis foruma akreditovano je oko 120 novinara kako iz zemlje, tako i iz regiona.

Na ovogodišnjem biznis forumu učestvuju ministri Dušan Vujović, Zorana Mihajlović, Kori Udovički, Željko Sertić, Aleksandar Antić, Vanja Udovicicć i drugi.

Učestvovaće, između ostalih, guverner NBS Jorgovanka Tabaković, predsednik SANU Vladimir Kostić, predsednik Master karda za Centralnu i Istočnu Evropu Sajmon Džordž, predstavnici privrednih komora i drugih institucija iz zemalja regiona, pre svega, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije.

Učestvovaće i ambasadori SAD-a, Nemačke, Austrije, Italije, Delegacije EU, najznačajniji privrednici iz sektora bankarstva, osiguravajućih kuća, informaciono komunikacionih tehnologija, trgovine, turizma, energetike, poljoprivrede i farmacije, predstavnici javnih preduzeća, NALED-a, lokalnih samouprava…

Takođe, na forumu će učestvovati i najznačajnji ekonomski teoretičari, predstavnici međunarodnih finansijskih organizacija, kao i Fiskalnog saveta. Poseban panel biće posvećen predstavljanju investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zaključci sa 23. Kopaonik biznis foruma biće, kao i svake godine, sumirani u dokumentu „Kopaonik konsenzus“.

Preview

ALEKSANDAR VLAHOVIC

Slide

SINISA MALI, ALEKSANDAR VLAHOVIC I ALEKSANDAR VUCIC

Slide

MIROLJUB LABUS I GORAN SVILANOVIC

Slide

MIODRAG KOSTIC I MAJKL DEVENPORT

Slide

ALEKSANDAR VLAHOVIC

Slide

UCESNICI

Slide

DRAGAN DJURICIN I ALEKSANDAR VLAHOVIC

Slide

JORGOVANKA TABAKOVIC, DUSAN VUJOVIC, DRAGAN DJURICIN

Slide

ALEKSANDAR VLAHOVIC I ALEKSANDAR VUCIC

Slide

UCESNICI FORUMA

Slide

MIODRAG KOSTIC I MARKO CADEZ

Slide

DUSAN VUJOVIC, DRAGAN DJURICIN, MIODRAG KOSTIC I ARTUR TUREMKA

Slide

ALEKSANDAR VUCIC, ALEKSANDAR VLAHOVIC , JORGOVANKA TABAKOVIC, DUSAN VUJOVIC, DRAGAN DJURICIN I MIODRAG KOSTIC

Slide

BRANKA DJUKIC

Slide

JORGOVANKA TABAKOVIC I ALEKSANDAR VLAHOVIC

Slide

SINISA MALI I ALEKSANDAR VLAHOVIC

Slide

ALEKSANDAR VLAHOVIC

Slide

UCESNICI

Slide

UCESNICI

Slide

UCESNICI

Slide

MIROLJUB LABUS I DEJAN SOSKIC

Slide

JORGOVANKA TABAKOVIC, MIRKO PETROVIC I MIODRAG KOSTIC

Slide

ALEKSANDAR VLAHOVIC

Slide

UCESNICI

Slide

DUSAN VUJOVIC I MIODRAG KOSTIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC I ALEKSANDAR VLAHOVIC

Slide

ALEKSANDAR VLAHOVIC, MIODRAG KOSTIC I ARTUR TUREMKA

Slide

KAJL SKOT

Slide

ALEKSANDAR VLAHOVIC

ALEKSANDAR VLAHOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh