Ekonomija

Počeo štrajk glađu radnika FAP-a

fap2

 

Radnici Fabrike automobila Priboj danas su u krugu svoje fabrike održali zbor pred više od 400 radnika, nakon čega je Štrajkački odbor odlučio da aktivira juče najavljen štrajk glađu, budući da sinoćni razgovori u Ministarstvu privrede sa ministrom Sertićem nisu doneli opipljiva rešenja kojima bi svih 650 radnika pribojske fabrike bilo zadovoljno.

Štrajk glađu je započelo 17 radnika, očekuje se veći broj, a interesovanje za najradikalniji vid radničke borbe je veliko.

Iako je ministar Sertić obećao da će Vlada Srbije uložiti sve svoje resurse i snagu kako bi FAP opstao, to za radnike nije dovoljna garancija, zaključeno je na zboru, jer bi prema predlogu države Vojno remontni zavod koji planiraju da otvore u pogonima FAP-a uposlio samo 100 ljudi.

„Mi tražimo posao za svih 650 radnika. Tražimo da nam se lično obrati predsednik Vlade Aleksandar Vučić ili da imenuje profesionali menadžement po uzoru Železare Smederevo koji će preuzeti odgovornost za dalju sudbinu FAP-a. U tom slučaju Štrajkački odbor i radnici će dati šansu zamrzavanju štrajka“.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh