• Novosti online

  Почетком јула градња ауто-пута Кузмин – Сремска Рача

  БАЊАЛУКА – Градња ауто-пута Кузмин – Сремска Рача кренуће почетком јула, најавила је данас у Бањалуци премијерка Србије Ана Брнабић.

  Она је, на питање новинара када ће почети изградња ауто-пута Београд – Сарајево, рекла да ће Србија почети да ради своју деоницу и да се већ обављају припремни радови за деоницу Кузмин – Сремска Рача.

  Деоницу Сремска Рача – Кузмин у дужини од 17 километара, на ауто-путу од Београда до Сарајева, градиће турска компанија Ташјапи.

  Вредност комерцијалног уговора са Ташјапи је укупно 250 милиона евра и то: 220 милиона евра за изградњу деонице од Кузмина до Сремске Раче, од којих је 100 милиона евра предвиђено за изградњу новог моста преко Саве, а 120 милиона за изградњу деонице ауто-пута, и пет милиона евра за пројектно-техничку документацију на том пројекту, јавља Танјуг.

  Такође, 25 милиона евра је намењено за пројектно-техничку документацију за деоницу Пожега – Ужице – Котроман, други крак ауто-пута према Сарајеву.

  На питање новинара да ли Влада Србије контролише донације које иду у Сребреницу, Брнабићева каже да Влада Србије све око тога ради заједно са партнерима из Републике Српске и локалном самоуправом.

  Она је додала да су та средства употребљена на најбољи могући начин.

  Брнабићева је данас учествовала у Бањалуци, на регионалној конференцији „Дигитализација и интелектуална својина: Крај или нови почетак”.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com