Gradovi

Počinje gradnja zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu

BEOGRAD – Grad Beograd uskoro će početi izgradnju zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu, radi rešavanja problema nedostajućih objekata zdravstvene zaštite, izjavio je danas direktor Agencije za investicije i stanovanje Luka Petrović.

Prema njegovim rečima, gradnja će se finansirati posredstvom Agencije, objekat će se nalaziti u Bosanskoj ulici u Malom Mokrom Lugu, na Zvezdari.

Petrović je istakao da je rok za izvođenje radova deset meseci, a planirano je da radovi počnu sredinom februara.

Prema njegovim rečima, procenjeno je da će ukupna investicija, koja pored sredstava za izvođenje radova obuhvata i troškove stručnog nadzora, priključenja na infrastrukturu i drugo, iznositi oko sedamdeset miliona dinara.

Tehničku dokumentaciju, građevinsku dozvolu i tehnički pregled izvedenih radova obezbedili su Sekretarijat za zdravstvo i Gradska opština Zvezdara.

Agencija za investicije i stanovanje zaključila je ugovor sa izvođačem radova firmom

„Zidar“ iz Negotina.

Petrović je najavio i da će na početak izgradnje objekta pozvati predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Petrović je za Beoinfo objasnio da će se objekat sastojati iz dva krila koja formiraju konfiguraciju „T“ oblika, a ukupna površina iznosiće oko 750 kvadratnih metara.

U prizemlju će se nalaziti prostorije službe opšte zdravstvene zaštite, čekaonica sa hodnikom, kartoteka, tri lekarske ordinacije, prostorija za intervencije, previjalište, sanitarne prostorije za pacijente i blok zajedničkih prostorija za medicinsko osoblje.

Predviđeno je da na spratu budu prostorije stomatološke službe, kao i prostorije za edukaciju i patronažu.

U podrumu bi trebalo da budu smeštene zajedničke pomoćne i tehničke prostorije, a objekat će, kako je rekao Petrović, biti opremljen svim potrebnim instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektro i mašinskim instalacijama.

„Na parceli je predviđena i izgradnja novog objekta trafostanice, kao i dečje igralište“, dodao je on.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh