Gradovi

Počinje suđenje Preliću za ubistvo Tatona

BEOGRAD – Pred Višim sudom u Beogradu sutra bi trebalo da iz drugog pokušaja počne ponovljeno suđenje navijaču Partizana Đorđu Preliću, optuženom da je učestvovao u događajima 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu kada je u tuči navijača na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji u junu 2014. godine, zatražio da mu se suđenje ponovi.

Uhapšen je po srpskoj poternici u februaru 2013. godine u blizini Barselone posle višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu, i nalazi se u pritvoru.

Suđenje će, za sad, biti ponovljeno samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću – poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu a uhapšen je sredinom septembra u Atini i čeka odluku grčkih vlasti o izručenju Srbiji.

Na pripremnom ročištu Prelić je negirao da je učestvovao u događajima u kojima je na smrt pretučen francuz Bris Taton.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odlužili kazne.

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh