• Gradovi

  Počinje turistička sezona u Jagodini

  JAGODINA – Turistička sezona u Jagodini počinje danas besplatnim kupanjem u Akva parku i besplatnom posetom Muzeju voštanih figura, ZOO vrtu i drugim znamenitostima grada.

  Besplatan ulaz u Akva park i na druge lokacije za sve posetioce, važe i za nedelju, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog zaveza, u čijem je sastavu Akva park, Zoran Gligorijević.

  Od ponedeljka ulaz se naplaćuje, a cene ulaznica, ugostiteljskih usluga, ležaljki, suncobrana, mesta za garderobu je na nivou prošlih godina, a inače „nisu se menjale poslednje četiri godine“, podsetio je Gligorijević.

  Bazeni Akva parka će raditi od 10 do 18 sati, cena ulaznice za odrasle je 500 dinara, za decu do 12 godina 300 dinara za ceo dana. Poludnevna karta je 300 za odrasle i 100 dinara za decu. Ulaznica za organizovane grupe za odrasle je 400 a za decu 200 dinara.

  Cena mesečne karte, na nju pravo imaju samo građani Jagodine, je 2.000 dinara za odrasle i 1.000 dinara za decu do 12 godina, istakao je Gligorijević.

  Posetioci Akva parka ležaljku i suncobran će plaćati 100 dinara a mesto za garderobu 30 dinara.

  Na raznim poslovima u Akva parku biće angažovano oko 200 sezonskih radnika, dodao je on.

  Za goste u Akva parku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana. Tereni za košarku, odbojku, tenis…

  Preko celog dana na bazenima planirali smo razne priredbe, animacije za posetioce, muziku u živo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akva parka, svaku veče muzički program, dodao je Gligorijević.

  Na platou ispred olimpijskog bazena, dva puta nedeljno prikazivaće se, filmovi pod nazivom „Bioskop na otvorenom“.

  Akva prak u Jagodin je površine šest hektara, a za devet godine od kako je izgrađen, prema kazivanju Gligorijevića, posetilo ga je oko 4.000.000 ljudi.

  Bilo je dana, u julu i avgustu, kada je bilo i preko 10.000 posetilaca a na „Danu otvorenih vrata“ koji se tradicionalno odžava krajem avgusta, bude i 25.000 gostiju, napomenuo je Gligorijević.

  U okviru turističkog kompleksa je i „Vivo“ šoping centar, sa 30 svetskih brendova, na 10.000 kvadratnih metara, restoranom i parkom za decu a u Izletištu „Potok“ sistem novih fontana dugačak 122 metra, potpuno rekonstruisana Letnja pozornica sa 1.500 mesta i veštački vodopad.

  Akva park raspolaže sa parkingom za preko 1.000 automobila koji je besplatan, a u neposrednoj blizini je Muzej voštanih figura, jedini u Srbiji, koji je od ove godine bogatiji za figuru predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

  ZOO vrt ima 100 vrsta životinja, a od ove godine i parom crvenih kengura.

  Na Letnjoj pozornici, svakog vikenda (petak, subota i nedelja) do 1.septembra, gostuju poznata umetnička imena iz oblasti zabavne, narodne i operske muzike, pozorišta, folklor… a ulaz je besplatan.

  Uz Akvapark je i crkva posvećana Svetoj Petki, karting, Sportski stadion FK Jagodine, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra.

  Foto Tanjug/D. Aničić, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com