Novosti online

Почињу радионице намењене подстицању и развоју предузетништва

Радионице „Знањем до циља” ће почети 29. фебруара и трајаће наредних неколико седмица, најавио је члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић.

„Знањем до циља” намењена је људима који још увек нису започели свој бизнис, а на радионицама могу да добију информације о томе како да дођу до средстава Фонда за развој, Националне службе за запошљавање или Секретаријата за привреду, такође како се прави бизнис план и аплицира код фондова Европске уније. Предузетници ће имати прилике да науче и ко треба да буде кооперант да како би дошли до новца . Грађани који су похађали овај програм прошле године отворили су готово стотину предузећа на територији Београда”, истакао је Петронијевић.

Петронијевић: Жеља нам је да ова добра пракса буде континуирана како би људи са добрим идејама могли да их реализују или да их ускладе са тржишним потраживањима.

На прошлогодишњем сајму запошљавања било је десет хиљада посетилаца, а запослило се 1.773 људи.

Заинтересовани грађани могу да се пријаве преко „Беоком сервиса” или сајта Града Београда где могу да попуне „онлајн” пријаву. За оне који су већ у послу град организује и радионице „Информацијом до циља”, а повод јесте да се подстакну произвођачи на извоз.

Ускоро „грејс” период на 24 месеци за изнајмљивање тридесет локала у Београду

Радионице трају по шест дана и одржавају се у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића 6. На радионицама ће се и најавити одлука, која треба у марту да буде донета, а тиче се давања за почетак тридесетак локала са 24 месеца грејс периода без кирије, уз обавезу плаћања само комуналија.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh