Gradovi

Podeljeno još 1.300 paketića za decu iz Obilića i Vučitrna

PRILUŽJE – Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i direktor Kancelarije za zajednice Ivan Tomić podelili su danas u Prilužju 1.300 paketića deci koja žive u selima dve opštine, Obilić i Vučitrn.

Stojanović je u Prilužju rekao da su paketići samo mali znak pažnje i dokaz da Srbi gde god živeli nisu zaboravljeni, navedeno je u saopštenju.

On je obećao i da će do kraja ove godine biti realizovani projekti koji će obradovati i odrasle.

„Sigurno da je dobro i da svakom našem detetu treba pokazati mali znak pažnje i ovo jeste pre svega to. Mali znak jednog našeg stalnog truda koji postoji i koji će sigurno i dalje biti izražen svuda i na svakom mestu“, rekao je Stojanović.

On je najavio i da se ima u planu da se sprovedu još neki projekti.

„Razgovarali smo o Domu kulture u Prilužju koji je u jako lošem stanju, razgovarali smo o infrastrukturi i o nekim drugim projektima i zajedno ćemo neke od njih realizovati baš u ovoj godini“, rekao je Stojanović.

Govoreći o samoj akciji podele paketića, Tomić je kazao da je ideja bila da se ne zaborave deca koja žive u zabitim krajevima i koju je do sad retko ko obilazio.

„Danas je podeljeno 1.300 paketića. Akciju smo započeli pre oko mesec dana, odlučili smo se da podržimo one najugroženije sredine. Ono što je sigurno, to je da niko nikada nije na ovako organizovan način davao paketiće ovoj deci“, rekao je Tomić.

On je istakao i da je slična stvar urađena i u Metohiji, kada je u jednom danu okupljeno više od 500 dece na jednom mestu.

„U celom tom krugu podelili smo 2.300 paketića i veliko mi je zadovoljstvo da kažem da ni jedno dete na Kosovu nije bilo zaboravljeno“, istakao je Tomić.

Mališani iz Prilužja, Plemetine, Crkvene Vodice, Babinog Mosta, Graca, Miloševa, Banjske, Janjinih Voda, Obilića, Gojbulje i drugih mesta pre nego što su dobili paketiće imali su priliku da pogledaju predstavu u izvođenju pozorišta „Geto“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh