Gradovi

Podgorica: Demokratski front pozvao opoziciju da napusti parlament

PODGORICA- Opozicioni crnogorski Demokratski front veceras je održao novi antivladin protest ispred parlamenta u Podgorici, gde će se sutra glasati o poverenju vladi.

Čelnici DF-a pozvali su kolege iz opozicije, ali i Socijaldemokratsku partiju i njenog lidera Ranka Krivokapića, da napuste Skupštinu i pridruže im se u protestima, kako bi se „izborili za prelaznu vladu i fer izbore“.

Na protestu se, prema proceni novinara, okupilo više stotina građana, javila je RTCG.

Organizatori su okupljenim građanima ispred Skupštine podelili crvene i zelene kartone, kojima je „izglasano nepovjerenje Vladi Crne Gore“.

Na kraju protesta, pročitani su i zaključci DF-a, u kojima se navodi da fer izbori nisu mogući bez pada Vlade, da je potvrđena ispravnost politike protesta, jer je DPS kroz rad Radne grupe parlamentarnog dijaloga samo dobio vreme, a kolege iz opozicije pozvali su da napuste Skupštinu i radnu grupu i pridruže se protestima, kako bi doveli do fer izbora.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić je ocenio da je Crna Gora u krizi jer se njom upravlja iz stranih ambasada.

„Svako ko bude sa strane rešavao krizu, rešiće je kako odgovara njihovoj državi. Mi treba da rešavamo kako odgovara većini u Crnoj Gori, a ne da obijamo pragove ambasada“, naveo je Mandić.

On je kazao da se DF odlucio za vaninstitucionalni vid borbe, jer se „u parlamentu ne može doći do fer izbora i rešenja“.

Funkcioner DF Branko Radulović poručio je okupljenima da takozvana Skupština Crne Gore nema legitimitet i da bi poslanici DF-a da su u parlamentu rekli režimu „Dole“.

Protest je zakazan i za sutra u 11 sati ispred Skupštine, gde će pristalice DF-a čekati rezultate glasanja o poverenju Vladi.

Foto Tanjug, video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh