Gradovi

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Aerodroma Beograd

BEOGRAD – Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg dirketora Beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ Velimira Radosavljevića zbog sumnje da je štete pričinio štetu tom preduzeću.

Radosavljević se optužnicom tereti za krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu koji treba da je potvrdi.

Radisavljević je u julu 2014. bio uhapšen zbog sumnje da je načinio štetu aerodromu u poslovanju sa mađarskom sa loukost kompanijom „Wiž air“.

Radosavljević je, kako je saopšteno nakon hapšenja, u svojstvu odgovornog lica JP „Aerodrom Beograd“, prilikom samostalnog vođenja pregovora sa predstavnicima „Viz Era“, 29. januara 2010. godine zaključio Memorandum o razumevanju sa ovom kompanijom, kojim joj jeodobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

Ti povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost.

Zaključkom Vlade Republike Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta kroz stimulacije u plaćanju aerodromskih naknada u Republici Srbiji tek 30. decembra 2013. godine i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje navedena kompanija nije ispunjavala.

Uprkos tome, kompanija „Viz Er“ koristila je usluge beogradskog aerodroma po nižoj ceni već od 12. juna 2010. godine na osnovu prethodno sačinjenog memoranduma.

Tek 25. marta 2011. godine je zaključen Ugovor o pružanju aerodromskih usluga kojim je Memorandum ozvaničen, a kojim su ovoj kompaniji odobreni popusti po svim osnovama na aerodromske usluge i putničku taksu sve vreme trajanja Ugovora.

Foto Tanjug/ R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh