Novosti online

Подвиг српског пилота – приземљио авион са рупом у трупу

МОГАДИШ – Један мушкарац погинуо је у експлозији у авиону, којим је управљао српски пилот. После експлозије у ваздуху авион је морао да се врати за сомалијску престоницу Могадиш и принудно да слети, саопштили су данас сомалијски званичници.

Власти округа Балад, око 30 километара северно од Могадиша, саопштиле су да је на том подручју пронађено тело мушкарца, за којег се верује да је исисан из авиона у тренутку после експлозије, која је направила рупу у трупу авиона, пренео је Ројтерс.

Један полицајац на аеродрому у престоници је изјавио: „Тело преминулог путника се транспортује за Могадиш” и додао да се ради о човеку старом око 55 година.

„Он је испао из авиона кад је дошло до експлозије у авиону”, рекао је полицајац.

Рупа у авиону кроз коју је испао несрећни путник (Фото А.К./АП)

Авиопревозник „Дало ерлајнс” је на својој страни на Фејсбуку јуче саопштио да је авион полетео из Могадиша за Џибути са 74 путника, кад је „дошло до инцидента” услед којег је авион морао да се врати за полазиште, као и да је притом лакше повређено двоје људи.

Према наводима београдских медија које преноси Танјуг., пилот Владимир Водопивец (64) из Београда успео је да безбедно спусти авион упркос експлозији.

„Пола сата пошто смо полетели са аеродрома у Сомалији, на 3.300 метара висине зачула се страшна експлозија. Путници су почели да вичу, а ја сам се одмах вратио на аеродром. На срећу, нико није теже повређен”, испричао је Водопивец свом пријатељу из Београда, преноси лист „Блиц” .

(Фото АП)

Директор сомалијске Агенције за цивилно ваздухопловство Абдивахид Омар је за сајт државног радија изјавио да је у несрећи авиона „Дало ерлајнса” једна особа нестала, као и да је његово тело пронађено.

„Истрага се наставља”, рекао је Омар, не помињући било какву експлозију нити други разлог зашто је авион морао да се врати за Могадиш, осим што је рекао да је пилот пријавио „изненадни квар”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh