Hronika

Poginuo reprezentativac Srbije

Stefan MilanovićFoto: Facebook


Stefanov mlađi brat Nemanja (23) ozbiljno je povređen u nesreći i još se nalazi u čačanskoj bolnici.

U „golfu“, koji je vozio Stefan, nalazila su se još trojica gluvonemih sportista iz Kruševca, Aleksa Aleksić, Uroš Stojković i Miroslav Ćalić, koji su pretrpeli lakše povrede. Petorica momaka su putovala u Čačak na turnir u rukometu i odbojci, piše „Alo“.

Stefan Milanović je bio izuzetan sportista i danas je trebalo da sa reprezentacijom Srbije otputuje u Španiju, u grad Ajamont, na Prvenstvo Evrope u futsalu.

U porodici Milanović i Organizaciji gluvih i nagluvih u Kruševcu su šokirani zbog tragedije mladih sportista.

„Ovo je užasna nesreća! Stefan je u našoj organizaciji bio praktično od rođenja, kao i Nemanja. Njihovi roditelji, Radomir i Mira, takođe su gluvonemi. Majka je u šoku. Zbog nje je dva puta dolazila Hitna pomoć. Nemanja još ne zna da mu je brat poginuo. On bi večeras trebalo da bude prebačen u Kruševac. Ništa gore toj divnoj porodici nije moglo da se desi„, slomljeno priča Ivana Đorđević Filipović, sekretar Organizacije gluvih i nagluvih u Kruševcu.

U porodici Milanović niko nije radio. Pokojni Stefan je završio za autolimara, a prihode je ostvarivao radeći na projektima javnih radova. Mlađi brat Nemanja je pre nekoliko sedmica dao otkaz kako bi mogao da se pripremi za Prvenstvo Evrope.

Braća su obožavala sport. Osim u futsalu i rukometu, bili su aktivni i u drugim sportskim disciplinama. Na turnir u Čačku su krenuli da bi se družili sa prijateljima, ali i da bi se Stefan video sa devojkom iz Beograda.

Stefan Milanović biće sahranjen u utorak u 13 sati, na Novom groblju u Kruševcu. Dolazak na komemoraciju koja će prethoditi sahrani najavili su predstavnici više od 40 organizacija gluvih i nagluvih iz Srbije i Crne Gore, kao i Sportskog saveza gluvih i nagluvih Srbije.

U prostorijama Organizacije gluvih i nagluvih, na stolu Stefanove fotografije i neki od brojnih pehara koje je osvojio. „Bio je veseo mladić, uvek raspoložen za akciju! Živ, prepun energije, radostan, što bi rekli ‘žiška momak’. Bio je veoma ponosan na svoj status reprezentativca i na to što će igrati na Prvenstvu Evrope“ pričaju Stefanovi poznanici za „Alo“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh