Politika

Pogledajte privođenje ekstremista iz Dečana VIDEO

Kosovska policija spovodi osumnjičenogFoto: screenshot/youtubeKosovska policija spovodi osumnjičenog

Sudija je navela da su oni osumnjičeni za posedovanje oružja bez dozvole, što je potvrdila i tužiteljka Osnovnog tužilaštva u Peći Valjbona Hađosaj.

Pogledajte snimak na kom se vidi kako se sprovode na saslušanje.

Izvor: Youtube

Kako su ranije javili prištinski mediji, Osnovno tužilaštvo u Peći sumnja da se jedan od četvorice uhapšenih u subotu kod manastira Visoki Dečani borio u Siriji, dok je drugi uhapšeni pokušao da otputuje na Bliski istok, ali je sprečen i vraćen na Kosovo, preneli su prištinski mediji.

Iznoseći odbranu, osumnjičeni su priznali da su posedovali oružje, ali su kazali da su krenuli da kampuju u planinama Dečana.

Prilikom hapšenja u blizini manastira Visoki Dečani osumnjičeni, za koje se u medijima navodi da su pripadnici vehabijskog pokreta, imali su u automobilu „kalašnjikov“ sa 20 metaka i jedan pištolj, navedeno je u odluci o sprovođenju istrage.

Tužilac Valjbona Diša Hađosaj je pred sudom izjavila da su ispunjeni svi uslovi da se njima odredi pritvor i ocenila da osumnjičeni mogu biti odgovorni i za oružani napad na kuću jednog Srbina u selu Berkovo, u opštini Klina na dan kada su uhapšeni.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh