• Saobraćaj

  Појачан саобраћај након продуженог викенда

  Променљиво време утиче на честе одроне земље и камена, због којих на појединим деоницама може доћи и до прекида саобраћаја.

  ЈКП „Паркинг сервис“ током обележавања Дана државности Србије, у понедељак и уторак, 15. и 16. фебруара 2016. године, неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града.

  ЈП „Путеви Србије“ и Сектор наплате путарине ће током празника интезивирати рад на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила због повећаног саобраћаја, посебно на аутопутевима под наплатом.

  Од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица. Дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу не сме бити мања од четити милиметра.

  Уколико су временске прилике у току зимске сезоне такве да нема снега и леда на коловозу, зимски пнеуматици неће бити обавезни.

  Према последњим информацијама Управе граничне полиције на нашим терминалима нема дужих задржавања путничких возила.

  Према информацијама ЈП „Путеви Србије“ на деоницама на којима су започети радови, режим саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу.

  Од 12. до 16. фебруара од 07.00 до 17.00 часова, на делу државног пута I-А реда број 1 (ауто-пут Е-75), зона петље „Умчари“, изводиће се радови на ископу и изради темеља за портале, у оба смера. Радови ће се изводити са наизменичним затварањем претицајне или зауставне саобраћајне траке и биће обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

  У периоду од 5. до 16. фебруара од 07.00 до 17.00 часова на делу државног пута I А реда број 1 (ауто-пут Е-75), од петље „Умчари“ до петље „Водањ“, изводиће се радови у смеру Београд-Ниш. За време извођења радова саобраћај ће се одвијати у претицајној (левој) саобраћајној траци.

  ЈП „Путеви Србије“ саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

  Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице те се апелује на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветује максималан опрез у вожњи.

  Напомена за Ваљево: На путу II Б-327 Коцељева-Ваљевска Каменица, у месту Плавањ су три отцепљења коловоза, саобраћај се одвија отежано и постоји забрана за теретни саобраћај.

  Напомена за Зајечар: Учестали ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима.

  Највише их има на путу I Б-34 (Ђердапска магистрала) као и на I Б-36 (код села Главица, Грза и Гамзиградске Бање).

  Напомена за Крушевац: На државном путу II А-211 на деоници Брзеће-Копаоник, II А-207 деоница Јошаничка Бања-Грчак, II А-208 деоница Врњци-Станишинци-Грчак, II А-209 деоница Добре Воде-Станишинци, забрана за камионе са приколицом и шлепере, за остала возила обавезна зимска опрема.

  Због отцепљења коловоза непроходан је путни правац II Б-342 Уб-Караула-Ваљево (Иверак).

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com