• BG

  Појачане контроле коришћења сигурносних појасева од стране саобраћајне полиције

  Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова од данас спроводе појачану контролу учесника у саобраћају, у оквиру акције појачане контроле коришћења сигурносних појасева на свим европским путевима.

  Акција ће бити спроведена у 32 европске државе (28 држава чланица ЕУ, Швајцарска, Норвешка, Србија и Грузија) које сарађују у оквиру међународне организације ТИСПОЛ- (мрежа саобраћајних полиција Европе).Такође, контрола саобраћајне полиција биће усмерена и на откривање прекршаја непрописног коришћења телефона од стране возача у току вожње.

  Резултати најновијих истраживања које је спровела Агенција за безбедност саобраћаја, указују да је проценат коришћења појаса на предњим седиштима у Србији око 76 одсто, а на задњим свега око 12 одсто. Истовремено, око шест одсто возача у Србији користи мобилни телефон за време вожње.

  У току 2017. године, готово 60 одсто погинулих возача, односно путника у Србији, нису користили сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде.

  Према публикацији коју је објавила Светска здравствена организација, правилно коришћење сигурносног појаса смањује ризик од смртног страдања у саобраћајној незгоди за више од 60 одсто.

  Н.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com