Gradovi

Pojedina sela u Zlatiborskom okrugu i dalje bez struje

PRIJEPOLJE, PRIBOJ, NOVA VAROŠ – Oko 3.500 potrošača u mestima Zlatiborskog okurga, u opštinama Nova Varoš, Prijepolje i Priboj i danas je bez struje posle olujnog vetra koji je prouzrokovao kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži.

Ekipe Elektrodistribucije su na terenu kako bi otklonile kvarove i iskakanja iz mreže, a meštani su se oragnizovali na raščišćavanju puta.

Vetar je najviše problema stvorio u opštini Priboj gde je bez struje ostalo oko 2.000 domaćinstava usled kvara na dalekovodima i na 70 trafostanica.

Bez struje su ostali meštani sela Goleša, Mažići, Kalafati, Bučja i Kratova.

U Novoj Varoši je zbog kvara na dalekovodima i 60 manjih trafostanica trenutno bez struje oko 1.000 domaćinstava u selima Akmačići i Amzići.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije iz Prijepolja, Goran Posrkača izjavio je da je u toj opštini bez struje ostalo oko 400 domaćinstava u selima Kamena Gora, Babine i Sopotnica.

Olujni vetar koji je juče kasno popodne duvao u prijepoljskom selu Kamena Gora, čupao je betonske bandere, stoletne smrče, reklamne table i saobraćajne znakove, rekao je Tanjugu predsednik Mesne zajednice Živko Kijanović.

„Ovako nešto ne pamte ni stariji meštani. To smo viđali samo u filmovima! Vetar je duvao takvom silinom da je za sobom ostavljao pustoš“, rekao je Kijanović i dodao da je u većem delu sela nestalo struje kao i u okolnim selima jer je oštećena niskonaponska mreža.

Kijanović je naveo da su locirana tri kvara na dalekovodu, a niskonaponska mreža je u jako lošem stanju.

„Ono što smo uspeli da vidimo su oborene bandere kako drvene tako i betonske, a žice su svuda po tlu“, rekao je Kijanović.

Prema njegovim rečima, ekipe Elektrodistribucije iz Prijepolja su na terenu kako bi otklonile kvarove, a meštani su se oragnizovali na raščišćavanju puta.

Vetar još uvek duva, ali slabijeg intenziteta, a radove može da odloži ledena kiša koje je jutros počela da pada, rekao je Kijanović.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh