BG

Pokajanje i izvinjenje najboljeg sportiste sveta Novaka Djokovica

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se pod pritiskom i zahtevom da podnese ostavku na mesto predsednika Saveta ATP igrača.
Znatno oštriji u napadima bili su Britanci, posebno dopisnik portala “Gol” Čarls Vots.

– Novak čini sve da osvoji nagradu za idiota godine.

Slično mišljenje imala je i novinarka agencije AFP Rajan Musalem.

– Organizovanje “Adrija tura” u ovakvim okolnostima bio je jedan od najneodgovornijih poteza vrhunskog sportiste. Nije mi jasno kako su nadležni organi dozvolili prisustvo navijača i nepoštovanje zdravstvenih protokola. Karma? – poručila je ona.

A, novinar “Njujork Tajmsa” Ben Rotenberg koji otvoreno ima pik na Novaka je podelio vest na društvenim mrežama i podsetio kako je Đoković imao razgovore na “Instagramu” sa iranskim nutricionistom Šervinom Džafarijehom kada je spominjao “lekovitu vodu”, kao i da je njegova supruga Jelena imala objave o “5G mreži”.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uputio je putem društvenih mreža javno izvinjenje za svoje prethodne postupke, i to nekoliko sati nakon što je utvrđeno da je pozitivan na kornavirus.
Prvi reket sveta je večeras još jednom izrazio žaljenje zbog novonastalih događaja.

„Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir naneo štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mesec dana, uradili smo sa iskrenom namerama i čistim srcem.

Verovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga.

Pogrešili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze“, inapisao je Đokoković u prvom delu svoje poruke i najavio pomoći ljudima u Beogradu i Zadru, gde su prethodno održani turniri njegove jadranske turneje.

„Ako ste bili na Adrija turu, ili ste bili u blizini nekog od učesnika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu.

Za one u Beogradu i Zadru, sa njima ćemo podeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Tura je otkazan i ostaćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Moliću se za pun oporavak svih“, dodao je Đoković.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh