Gradovi

Pokrenut projekat za osnaživanje žrtava trgovine ljudima

BEOGRAD – Udruženje građana „Atina“ uspelo je uz pomoć bespovratnih sredstava da pokrene projekat „Sama oblikujem svoj život“,čiji je cilj osnaživanje žrtava trgovine ljudima, saopštila je danas Fondacija Ana i Vlade Divac.

Cilj projekta je obezbeđivanje održivog finansiranja za programe integracije i reintegracije žrtava trgovine ljudima i ostalih vidova eksploatacije, kao i obezbeđivanje mogućnosti za zapošljavanje žrtava i onih koje su u riziku da to postanu.

Projekat je pokrenut zahvaljujući drugom izdanju konkursa „Ideja za bolje sutra“, koji su organizovale Unikredit banka, Unikredit fondacija i Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku Smart kolektiva i Turističke organizacije Srbije.

Uz pomoć bespovratnih sredstava obezbeđenih kroz konkurs „Ideja za bolje sutra“, Udruženje „Atina“ je uspelo da nabavi peć za glinu, kao i druge neophodne alate i materijal, čime se unapredio proces proizvodnje, ali i povećao kapacitet za izradu unikatnog nakita, korporativnih poklona i suvenira za turiste i dijasporu.

Ono što je posebno interesantno je da svaki izrađeni komad promoviše Beograd i Srbiju, ali i nosi poruku protiv nasilja nad ženama.

Pored toga što je Udruženje „Atina“ kreiralo dodatni asortiman proizvoda, planira i da proširi prodaju, za šta je neophodno da dodatno angažuje najmanje 20 korisnica.

Za njih su organizovane i obuke kako bi stekle osnovna znanja o prodaji i marketingu, a za neke od njih bi to bila prva poslovna iskustva.

Korisnice programa kažu da radionice nisu samo pravljenje nakita već i mesto gde su stekle najbolje prijateljice, da su mesto gde mogu da zarade, kao i da se tu osećaju sigurno.

Udruženje „Atina“ planira da razvije nove kanale za distribuciju kroz prodaju u različitim prodavnicama, kafićima, hotelima, knjižarama, kao i putem društvenih mreža, internet portala Limundo i Kupindo, kako bi svoje prozvode ponudili široj populaciji.

Foto ilustracija

freeimages.com/ćerie otto

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh