Nacionalne Novosti

Pokrenuta medijska mašinerija protiv predsednika Tomislava Nikolića, satanizacija i optuživanje da radi protiv Srbije

predsednistvoOd ranih jutarnjih časova u četvrtak, mediji bliski Aleksandru Vučiću, pokrenuli su hajku protiv Tomislava Nikolića.

Lavina optužbi izrečena je na račun predsednika Srbije, bez prilike da on ili neko iz njegovog okruženja na to odgovori.

Pojedini analitičari uspeli su da zasene i po mnogima do sada nedostižnu u političkom nemoralu Milu Štulu i njenu satanizaciju svih onih koji su se usudili da se devedesetih suprotstave Miloševiću.

U tome prednjači PINK koji iz minuta u minut dovodi političare i analitičare bliske premijeru Vučiću koji oštro kritikuju predsednika Tomislava Nikolića.

Jutarnji program Pinka trajao je u četvrtak do 15 časova, dok i poslednji političar i analitičar koga su pozvali nije nagradio Tomislava Nikolića kako se usuđuje da se kandiduje za predsednika.

Tomislav NikolicZa Pinkom ne zaostaju ni Hepi, B92 i ostale nacionalne, kao i velika većina regionalnih i lokalnih televizija.

Tomislav Nikolić je osnivač Srpske napredne stranke.

Često je Aleksandar Vučić govorio da je Nikolić njegov politički otac.

Sa druge strane, predednik Nikolić je govorio da pored dva biološka sina, ima i trećeg, a to je Aleksandar Vučić.

Mnogi se pitaju šta je toliki problem da se neko kandiduje za mesto predsednika i da li on time automatski radi protiv svoje zemlje?

Vucic.jpegPogotovo, šta je čudno što dosadašnji predsednik očekuje od naroda ocenu svoga rada.

To je na neki način i njegova moralna obaveza.

Tomislav Nikolić neće svakako biti kandidat SNS-a, ali ako prikupi dovoljno potpisa može biti kandidat grupe građana.

Postavlja se i pitanje, kakav će medijski linč doživeti i bilo ko drugi u Srbiji ukoliko se suprotstavi Aleksandru Vučiću?

Kandidatura premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji ozbiljno je poremetila planove predsednika Tomislava Nikolića koji je, imajući podršku Rusije, računao na ponovni izbor, ocenjuje moskovski dnevnik Komersant.

vucic-neutral-naocare_1484146127.522x350.jpgList piše da je odluka Srpske narodne stranke da podrži kandidaturu Vučića bila očekivana.
Odluka da promeni premijersko mesto za predsedničko, koje ima manje ovlašćenja, izuzimajući možda samo u spoljnoj politici, može da znači da Vučić namerava da upravo tu sferu učini prioritetnijom za sebe.

List dodaje da je za Vučića to važno i zato što se glavnim proruskim političarem smatrao Nikolić, koji nije skrivao svoju želju da dobije i drugi mandat.

U slučaju da Vučić postane predsednik, biće veoma važno ko će biti naredni premijer, jer će novi predsednik pokušati da očuva kontrolu nad vladom, piše list.

Dnevnik dodaje da su beogradski mediji pisali da bi to mogao biti sadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, što bi, kao ocenjuje ruski dnevnik, bila svojevrsna kompenzacija Moskvi za odlazak sadašnjeg predsednika Nikolića, pošto se Dačić smatra ništa manje proruskim političarem od njega.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh