• Gradovi

  Pokret socijalista osudio oluku Prištine da ne pusti Vulina na Kosvo

  Pokret socijalista osudio je danas odluku vlasti u Prištini da ne dozvoli njihovom lideru i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Aleksandru Vulinu da udje na Kosovo.

  Pokret u saopštenju navodi da smatra da je odluka Prištine „sramna i sračunata da spreči Vulina da bude sa Srbima na Kosovu i Metohiji“.

  Oni su ocenili da je na taj način „najgrublje“ prekršen Sporazum o kretanju iz Brisela i pozvali Evropsku uniju da reaguje i kazni, kako su naveli „skandalozno ponašanje Prišine“.

  Pokret socijalista je uz to kao „kukavičko“ osudio to što je predsednikaPartije kosovskih Srba, Aleksandar Jablanović preksinoć pištoljem pretio aktivistima Srpke liste.

  „Uvereni smo da će ovi incidenti samo još više ohrabriti Srbe na Kosovu i Metohiji da se bore za svoja prava. Naš narod na Kosovu i Metohiji jedino može da se uzda u svoju vladu i u Srpsku listu koja garantuje da neće biti formirana takozvana Vojska Kosova, koja neće služiti Prištini i Ramušu Haradinaju“, navodi se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com