Novosti online

Полемика ДС-а и СНС-а на годишњицу пада хеликоптера ВС

Заменица председника Демократске странке (ДС) Гордана Чомић изјавила је јуче да ни после годину дана од пада хеликоптера Војске Србије, кад је страдало седморо људи, нема података о предистражним радњама, а поготово не о истрази која се води с циљем да се нађу одговорни. Како је ДС саопштио, Чомићева је оценила и да Влада Србије ту трагедију третира као несрећан случај, за који нико није одговоран.

Како је пренела Бета, она је подсетила и да је јавност остала ускраћена за одговоре на питања ко је обавестио бившег министра одбране Братислава Гашића да је потребно покренути мисију, ко га је обавестио да бебу треба спасавати и на који начин је дошао до те информације, као и ко је мењао план лета.

„И мртвима и живима дугујемо те одговоре”, навела је Чомићева и додала да настрадали неће бити заборављени, те да ће одговори о кривцима бити пронађени, ако не сада, онда идуће године.

С друге стране, из Српске напредне странке наводе да су „поједине странке” искористиле годишњицу пада хеликоптера да критикују власти што нико није одговарао за ту несрећу, те да није реч о жаљењу опозиције због губитка људских живота, већ о „безочној злоупотреби” у циљу предизборне кампање.

„Овакво срамно и недопустиво понашање најбоље говори о томе колики је очај захватио нови ДОС, шефа војвођанског режима Бојана Пајтића и његовог шефа Зорана Живковића”, саопштили су напредњаци, пренео је Танјуг.

Хеликоптер Војске Србије Ми-17 срушио се 13. марта 2015. године, нешто пре поноћи, у ширем рејону Аеродрома „Никола Тесла” у Сурчину, на повратку из Рашке, одакле је превозио животно угрожену бебу из Новог Пазара. У летелици су погинули пилот мајор Омер Мехић, пилот капетан Милован Ђукарић, заставник Небојша Драјић, механичар летач Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић, анестезиолог Мирослав Веселиновић и беба породице Адемовић.

Више јавно тужилаштво у Београду још се није изјаснило да ли ће и против кога покренути истрагу, а војни аналитичари сматрају да тај случај неће ни добити епилог, нарочито не у време изборне кампање.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh