• Gradovi

  Polemika o ekološkim temama i Nedimu Sejdinoviću

   

   

  Poslanici u Skupštini Srbije danas su tokom rasprave o amandmanima na izmene i dopuna Zakona o zaštiti životne sredine govorili o problemima odlaganja komunalnog otpada, ali i o delovanju predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedima Sejdinovića.

  Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao je tokom rasprave da je Srbija zagadjena deponijama i kao problem naveo i to što u seoskim domaćinstvima i atarima seljaci nemaju gde da odložu svoj otpad.

  On je ukazao i da prethodnih nekoliko desetina godina nije u „ovoj meri“ bilo plastičnog otpada, a da je u seoskim domaćinstvima uglavnom bio razgradiv otpad.

  Ministar je istakao da država i lokalna samouprava moraju da obezbede mogućnost odlaganja tog otpada, te kao jedno od rešenja naveo uspostavljanje regionalne deponije.

  On je naveo da bi „operateri“ imali interes da svaki kilogram otpada „udje u deponiju i da od toga naprave novac“.

  Poslanik Srpske napredne stranke Radoslav Jović ocenio je da je problem komunalnog otpada jedan od najtežih zato što ne postoji razradjen sistem odgovornosti, odnosno nagrada i kažnjavanja.

  Osim o deponijama govorilo se i o očuvanju životinjskih vrsta i pošumljavanju Srbije.

  Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović povezao je temu ekologije i sa ekonomijom i posetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kazahstanu, a potom spomenuo i Nedima Sejdinovića i intervju koji je dao za portal Istinomer, a u kome je naveo da je „Vučić pokrenuo sezonu lova na veštice, strane plaćenike, izdajnike, mudžahedine, ustaše, agente stranih službi itd“.

  Martinović je kazao da Nedimović ne shvata da je Srbija jedna od najuspešnijih evropskih država i da je treća po stopi rasta u Evropi i da je ekonomski i politički stabilna demokratska država.

  „Hoću da kažem da očigledno imamo posla sa ljudima koji ne žele dobro svojoj državi, koji žele da unesu strah i nemir kod gradjana i koji žele da pokvare sve ono što je Srbija dobro uradila u proteklih nekoliko godina“, ocenio je Martinović.

  On je kazao i da se nada da gradjani shvataju ko radi svakoga dan u njihovom ineteresu, a ko n“e radi ništa i ko širi paniku dezinforacije i svakoga dana kuka, a u životu za Srbiju nije uradio ništa dobro, pa čak ni za svoju profesiju“.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com