Gradovi

Polemika Parade ponosa Beograda i DSS-a

BEOGRAD – Parada pnosa Beograd izrazila je danas zabrinutost zbog izjave Sande Rašković Ivić da za nju postoje prihvatljive gej osobe koje ona naziva „Srbendama“, a predsednica DS S-a odgovara da je homoseksualnost lična stvar pojedinca u koju njena stranka ni ona lično nikada nisu zalazili.

Parada ponosa Beograd navodi u saopštenju dostavljenom medijima da DS S i Dveri već godinama koriste pravo na slobodu okupljanja i tom prilikom na javnim mestima kroz ostrašćene homofobične izjave, opravdavaju poteze nasilinka koji LGBT zajednicu vode u duboku izolaciju, ulivaju nam svakodnevni strah i paniku.

„Dok je za DS S i Dveri homobofija deo populističke politike, za nas je to realnost koja puno koštala: od batina, preko napada na naše kuće i stanove, do svakodnevnog vređanja i ponižavanja kome smo izloženi“, navodi se u saopštenju i dodaje da skupovi koji su prethodnih godinama organizovani neposredno pred najavljene Parade ponosa govore u prilog tome.

Navode da učesnici tih skupova osim što su širili homofobiju, palili su grad, lomili i krali, čineći to u ime odbrane Srbije.

Rašković Ivić poručuje da nema problem sa homoseksualcima i niko ne sme biti diskriminisan na osnovu ličnih svojstava.

Ali, navodi, ima problem sa organizacijama koje pod maskom odbrane homoseksualnih prava od svog angažmana prave kombinaciju politike i unosnog biznisa.

„Homoseksualnost nigde i nikada nije bila politički projekat, pa to ne treba da bude ni u Srbiji“, navela je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Sanda Rašković Ivić.

„Optužbe ‘Parade ponosa Beograd’da je Demokratska stranka Srbije učestvovala u progonu ljudi koji su homoseksualne orijentacije i da je palila i rušila grad su presna i velika laž. Ni koalicioni partneri iz Srpskog pokreta Dveri nisu učestvovali u bilo kakvom nasilju, već su organizovali mirne porodične šetnje u kojima je učestvovalo više hiljada roditelja“, navela je Rašković Ivić.

Foto Tanjug/S.Ilić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh