Gradovi

Policajac: Otmičari su probili rampu bez usporavanja

BEOGRAD – Policijac Miodrag Manojlović posvedočio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da su otmičari male Maše probili naplatnu rampu u Šimanovcima svojim vozilom BMW bez usporavanja brzine i pored toga što im je jasno pokazao naredbu da se zaustave.

Manojlović je na suđenju protiv troje francuskih državljana optuženih da su u martu 2015. godine iz ruku majke oteli dvogodišnju devojčicu i pokušali da pobegnu iz Srbije detaljno ispričao kako je pokušao da zaustavi otmičare.

Za učestvovanje u otmici male Maše optuženi su Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel i svo troje su u pritvoru od hapšenja od 13. marta ove godine, nakon incidenta.

On je naveo da je bio sa kolegom kada je radio vezom stigla poruka o otmici deteta i da se osumnjičeni kreću sivim „BMW-om“.

„Kolega i ja smo došli do naplatne rampe. Videli smo samo jedan takav BMW koji se kretao brzo. Izašao sam ispred i digao znak „stop“. Video sam da ima francuske table i da vozač odgovara opisu koji nam je dat – da je proćelav. Vozač je samo malo desno skrenuo i ja sam se pomerio“, naveo je Manojlović.

Nakon toga vozilo je probilo rampu u Šimanovcima bez usporavanja, ispričao je policajac. Nakon njega planirano je da svedoči sudski veštak lekar Nebojša Mihajlović.

Za učestvovanje u otmici male Maše optuženi su Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njena ćerka Emelin Ulijet Kristel i svo troje su u pritvoru od hapšenja od 13. marta 2015, nakon incidenta.

Na početku suđenja sredinom decembra Sebastijan Branšu Mišel negirao je krivično delo za koje se tereti, ali odbranu nije iznosio već je odlučio da se brani ćutanjem.

Njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel detaljno su ispričale kako je došlo do otmice deteta, za sve optuživši Sebastijana.

On je njihov iskaz porekao navodeći da lažu, jer žele da skinu sa sebe krivicu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnicom ovo troje Francuza tereti da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon izvršene otmice otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i uhapsila.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

Sumnja se da je motiv otmice bio da se francuskom sudu podmetne Mašin DNK kako bi se analizom utvrdilo da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

Foto/Video Sremska TV, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh