• Gradovi

  Policija blokirala sve prilaze Hrtkovcima

  Svi prilazi selu Hrtkovci potpuno su blokirani, a jake snage policije i žandarmerije kordonima su zatvorile ključne magistralne pravce.

  Kako javlja reporter agencije Beta, blokirana su sva tri prilaza selu iz Jarka, Nikinaca i Platičeva, a prolaz je omogućen samo meštanima i dostavljačima hrane koji moraju da pokažu ličnu kartu.

  Do Hrtkovaca se ne može iz smera Beograda, Šapca, Rume, Sremske Mitrovice, Obrenovca, blokirani su i lokalni putevi, a policije ima i na obližnjim livadama i u gradu Ruma.

  Mimo kordona policije nisu mogle da prodju ni brojne novinarske ekipe koje su zaustavljene u Jarku.

  Kako je saznaje reporter Bete, lider Srske radikalne stranke Vojislav Šešelj i ostali članovi i simpatizeri te partije su na putu ka Hrtkovcima i oni će doći oko 10 sati u Jarak.

  Blokada prilaza Hrtkovcima započela je juče i trajaće do nedelje u ponoć kao odgovor skupovima koje su najavili Šešelj i radikali, a potom i protivnici radikala Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Liberalno demokratska partija.

  Skup u Hrtkovcima radikali su najavili povodom 26. godišnjice mitinga na kojem je Šešelj izmedju ostalog pročitao imena 17 „nelojalnih“ meštana hrvatske nacionalnosti koji moraju da napuste to vojvodjansko selo.

  Žalbeno veće Mehanizma za medjunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila izreklo mu je pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca 1992. godine.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com