• Gradovi

  Policija privela čoveka koji je pretio uredniku agencije Beta i direktoru TV N1

   

   

  Pripadnici MUP-a Srbije identifikovali su i priveli četrdesetdevetogodišnjeg muškarca za koga se sumnja da je glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću uputio SMS poruku u kojoj je izmedju ostalog naveo da će Beta biti spaljena ako u subotu bude nereda.

  Kako se navodi u saopštenju MUP-a, taj muškarac je rekao da Janjića poznaje dugo, da su prijatelji i da mu nije pretio, „već upozoravao šta može da se dogodi“.

  Policija je o svemu obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se o tome dostavi izveštaj nadležnom tužiocu, radi odluke o daljem postupanju.

  Takodje, sumnja se da je taj četrdesetdevetogodišnji muškarac 18. marta zvao i direktora televizije „N1“ Jugoslava Ćosića kome se predstavio kao službenik Vlade SAD i od njega tražio „dokaze da je napad na Novom Zelandu povezan sa Srbijom ili će mu biti uskraćen ulazak u SAD“.

  Policija ga je tim povodom privela i sa njim obavila razgovor, o čemu je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo kome je dostavljen izveštaj povodom ovog dogadjaja.

  NUNS: Kazniti autora pretnji agenciji Beta

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas pretnje redakciji novinske agencije Beta i zatražilo od nadležnih pravosudnih organa da hitno preduzmu najozbiljniju istragu i odgovarajuće zakonom propisane sankcije protiv autora pretnje.

  „NUNS smatra i da su najviši državni funkcioneri, a pre svih predsednik Republike i predsednica Vlade dužni da javno osude preteću poruku redakciji i novinarima Bete“, navedeno je u saopštenju.

  Agencija Beta i njen glavni i odgovorni urednik ponovo su izloženi pretnjama da će biti fizički napadnuti.

  U poruci koju je putem mobilnog telefona dobio glavni i odgovorni urednik Dragan Janjić navedeno je: „Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno kao u RTS, demokratski izraženo nezadovoljstvo“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com