• Gradovi

  Полиција ухапсила широм Србије 67 особа

  У више одвојених акција припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања општег криминала  ухапсили су 67 особа, против 129 су поднете кривичне пријаве у редовном поступку, док је још осам особа ухапшено по претходно расписаним потрагама.

  Одузето је укупно 83,1 килограм дроге, од чега је 82,8 килограма марихуане, око 28,6 грама хероина, 79,5 грама кокаина, 116,4 грама амфетамина, 179 комада таблета екстази.

  Због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 25 особа, док су против 58 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

  Такође, на територији Београда и Сомбора откривене су две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима.

  Један од акцената у акцијама спроведеним на територијама свих 27 полицијских управа у Србији био је и на сузбијању продаје дроге у непосредној близини школа и школским двориштима.

  Припадници МУП-а одузели су и 13 пушка, од чега две полуаутоматске, 10 пиштоља и 287 комада муниције различитог калибра, а због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшено је и задржано осам особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 13.

  Ухапшенo је и 20 извршилаца кривичних дела из области имовинских деликата, док су у редовном поступку кривичне пријаве поднете против 42 особе. Сви они се сумњиче да су извршили укупно 235 кривичних дела из области имовинских деликата.

  Осим кривичних дела из поменутих области, ухапшени су и осумњичени, који се терете да су извршили кривична дела тешка телесна повреда, угрожавање сигурности, недозвољене полне радње, полно узнемиравање, злостављање и мучење, недозвољен прелаз државне границе…

  КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетогодишњака код кога су приликом претреса у близини једне основне школе, пронашли 0,85 грама амфетамина.

  Осумњичени се терети да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетдвогодишњака код кога су приликом претреса у близини једног вртића, пронашли 0,9 грама хероина.

  Осумњичени се терети да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com