Politika

„Politika DSS i Dveri gura Srbiju u prošlost“

zorana mihajlović,mihajlovićFoto: Ministarstvo građevinarstva/Aleksandar Stojanović


„To je neodgovorna i isključiva politika koja samo budi emocije a u realnosti nanosi veliku štetui,“ ocenila je ona u intervjuu „Večernjim novostima.“

Prema njenim rečima, radi se o nacionalističkoj koaliciji čije ideje imaju podršku dela građana koji kao da nisu izvukli pouke iz vremena sukoba, ratova i bede u kojima smo bili.

„Zamislite Sandu Rašković Ivić ili Boška Obradovića na mestu premijera koji kazu da Srbija mora da odustane od evropskog puta a u isto vreme se zalažu za sreću, decu i porodicu,“ navela je ona, upitavši gde će deca da rade i kako će porodice da se osnuju ako ta politika odvede zemlju u izolaciju.

„Mislite da će bilo koja evropska i svetska kompanija a radi u Srbiji koja je protiv EU? Neće!“ rekla je ona.

Na pitanje da li je cilj SNS bio da sami formiraju vlast posle izbora, ona je rekal da su to mogli a nisu hteli ni pre dve godina, ali da je rano da se pre izbora govori o tome kako će izgledati nova vlada.

Ipak, u sadašnjoj situaciji, u kojoj postoje desničarske nacionalističke stranke, partije bivšeg režima, Tadića i Pajtića, jasno je da je SPS „najmanje loša opcija,“ rekla je ona.

„To ne znači da će SPS biti rešenje za koaliciju jer kad god se donose teške i nepopularne odluke, funkcioneri SPS ih ne brane,“ dodala je ona.

Prema njenim rečima, poslednji događaji su pokazali i da postoji mogućnost da socijalisti pređu na stranu opozicije a protiv SNS „ukliko budu jezičak na vagi“ i glas koji odlučuje o vlasti posle izbora.

„Već na sam pomen raspisivanja izbora, videli smo kako se mnogi, ne samo opozicija udružuju protiv SNS i Vučića. Zato smo spremni na sve, pa i na to da se svi udruže protiv nas, ali nismo spremni da menjamo pravac kojim vodimo zemlju,“ podvukla je Mihajlovićeva.

SNS, kako je istakla neće odustati od pravca koji podrazumeva stabilnost Srbije, odgovornost, evropski put, saradnju s Rusijom, Kinom, SAD.“

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh