• Novosti online

  Данас полагање урне Мире Марковић

  Пожаревац – Урна Мирјане Марковић, супруге некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, данас ће бити положена у његов гроба, под липом испред њихове породичне куће у Пожаревцу.

  Удовица бившег шефа државе, која је последњих 16 година живота провела у Русији где је отишла са сином Марком након што је 2003. године добила азил, у недељу је преминула у тој земљи. Кремација је одржана у четвртак у Москви, а урна са њеним посмртним остацима је јуче стигла у Србију.

  Мирјана Мира Марковић, ћерка партизанке Вере Милетић и Моме Марковића, политичког комесара Народно ослободилачке војске, упознала је Слободана Милошевића још током гимназијских дана у родном Пожаревцу. Од тада су били нераздвојни.

  Иза себе оставили су сина Марка који је и даље у Русији и ћерку Марију, која живи у Црној Гори. Ниједно од њих двоје, али и њихова мајка нису присуствовали сахрани свог оца који је пре4минуо у притворској јединици Хашког трибунала 2006. године.

  Супруга некадашњег председника и сама је била активна у политици. Оснивач је Југословенске левице која је на власти била од 1996. до петооктобарских промена 2000. године.

  Мира Марковић била је једна од кључних личности тог доба, а неисцрпна тема у јавности био је и њен утицај на одлуке које је доносио Милошевић.

  Апелациони суд је недавно укинуо пресуду којом је Мира Марковић у одсуству осуђена на годину затвора због злоупотрбе службеног положаја током доделе државних станова.

  Њено име доводило се у везу са политичким убиставима која су се догодила у време власти Милошевића, али такве оптужбе нису доказане. Иако је у јавности сумњичена за тако тешка кривична дела, њој се заправо судило само зато што је, како су је теретили, утицала на доделу стана дадиљи која је радила за владајући брачни пар.

  Мештани не очекују долазак Марије Милошевић

  Пожаревљани не очекују долазак Марије Милошевић на полагање урне њене мајке јер је, како кажу, одавно прекинула везе са Србијом. Такође, није била ни на сахрани оца Слободана за кога је била посебно везана.

  На породично имање Милошевића се тренутно не може ући, капија из Немањине улице је закључана.

  Из куће је изашао само Слободан Булатовић који је донео урну из Русије у Србију. Он се одвезао аутомобилом који је био паркиран испред улаза на имање.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com