Novosti online

Пољопривредници у Сомбору траже лицитацију земљишта

СОМБОР – Око 300 пољопривредника окупило се данас испред Градске куће у Сомбору, тражећи да се у том граду одржи лицитација државног пољопривредног земљишта. Пољопривредници су одржали и протестну шетњу до зграде тужилаштва уз транспаренте на којима је писало „Ми смо инвеститори” и „Хоћемо лицитацију”. Сомборски пољопривредник Никола Ђапић казао је агенцији Бета да су паори незадовољни јер 17.000 хектара пољопривредног земљишта у том граду није издато у закуп.

„Од тога 5.300 хектара је узурпирано посејаном пшеницом. Ми тражимо да се одржи лицитација и да се земља легално изда у закуп”, рекао је Ђапић. Он је додао да су пољопривредници раније разговарали и са градоначелником Сомбора Сашом Тодоровићем, а да је због ситуације почетком фебруара у тај град дошла и министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић, која је обећала хитно решавање проблема.

„Градоначелник нас је слагао, а након посете министарке нисмо добили никакав конкретан одговор”, рекао је Ђапић. У Градској кући у Сомбору данас нико од надлежних није био доступан за коментар.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh