Gradovi

Položen kamen temeljac za novu zdravstvenu stanicu

BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i gradonačelnik Beograda Siniša Mali položili su danas kamen temeljac za novu zdravstvenu stanicu u Malom Mokrom Lugu čijom će izgradnjom stanovnicima tog dela Zvezdare biti pristupačnija primarna zdravstvena zaštita.

U okviru tog objekta nalaziće se služba opšte zdravstvene zaštite, stomatološka služba, kao i sadržaji koji se odnose na patronažu i edukaciju.

Lončar je posle polaganja kamena temeljca poručio da je cilj bolja budućnost građana, a to znači i bolje zdravstveno osiguranje.

„Pokazali smo da osluškujemo građane i njihove potrebe i da radimo na tome“, rekao je Lončar.

On je dodao da se neće stati na izgradnji te zdravstvene stanice, već da će se uraditi sve što je moguće u najkraćem roku.

„Imaćete sigurnost i dobićete maksimum koji država može da vam omogući“, poručio je Lončar.

Mali je istakao da je postavljanje kamena temeljca još jedan korak ka ostvarenju datom pre manje od dve godine da će gradska vlast biti odgovorna.

Za 14.000 ljudi, poručio je, ova stanica znači da neće morati kilometrima da putuju da obave lekarski pregled, već će to moći da urade u komšiluku.

Mali je najavio i da će do kraja godine početi izgradnja doma zdravlja u Rakovici, a naredne i doma zdravlja u Borči.

„Ovo je primer odgovorne gradske vlasti koja želi da podigne kvalitet života svih građana koji, osim vodovoda, kanalizacije i asfalta, moraju da imaju i primarnu zdravstvenu zaštitu“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na podršci koju pružaju gradskoj vlasti da se napravi bolji i lepši Beograd.

„Vidimo se za šest-sedam meseci, na otvaranju ove zdravstvene stanice“, poručio je Mali.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh